lördag, juli 19, 2008

Snabba ryck

Hallo Nu har jag vaknat till igen.
Mycket har hänt sedan sist förutom Ullared mm.
Igår var jag på Fallens dagar med Jill, Göran och Lina. Dels var det allsång från skansen för barnen. Gissa om Lina hade kul när hon fick träffa Pippi, Kling och Klang. Dessutom sjöng Marie Picasso, kul. När fallen öppnade så stormade det x- antal kubik vatten nerför fallen. Häftigt
Jag träffade också en del första hjälpare som säkert hade att göra under natten.
Jag kommer snart hem med husvagnsekipaget och rökt lax som mina päron beställt. Jag har också med mig en sodastream hem som kan vara bra om man blandar drink???
Det kan ev bli ett stopp i Lidköping på väg hem, men det får vi se. Måste ringa och kolla läget först.

Kort om mycket vi ses

torsdag, juli 17, 2008

Time out

Hallo.

Jo det blev ett äventyr på Ullared. Gissa om att det var först in först ut mellan raderna.
Kommer att beskriva det senare. Idag gäller stan i Trollhättan.
Syns och hörs

Micke

måndag, juli 14, 2008

Västra Tunhem

Japp jag kom fram till slut till gänget nere i Trollhättan. Startade från Åmmeberg vid 12 slaget och var framme vid 17 tiden. Vad trött man blir på dessa bilister som skall ligga precis i häcken bakom när man bara får köra i 80 med husvagn Ja Ja!!!!!
När jag kom fram så lyssnade vi på turbon för den krånglar en del. Problemet kanske är att den inte var ditsatt på rätt sätt så det pös från den. Vi tror att vi fixade det. Det visar sig imorgon om det blir bra.
Här var det bad för hela slanten. Barnbarnet fick sig en badtur i badkaret likaså pappa tror jag.

Imorgon blir det Ullared, har aldrig varit där tidigare så det blir väl en häftig upplevelse???
Jag får väl berätta om den senare när man kommer hem. Handlas skall det i alla fall. Det är bara 16 mil härifrån. Man skall enligt tips skriva inköpslista. Annars blir det dyrt har jag hört. Det skall tydligen vara fullt på campingplatsen så vi får se vad som händer. Vi startar i alla fall tidigt.
Nä nu blir det TV och till sängs tidigt då vi skall iväg.

Hej hopp

För engelska vänner

Hallo my friends

This is my “blogg” where I’m writing some items about my self and what I am doing in my life. Sometimes in take it in English. It´s sometimes some photos of activites sometimes of friends and so on.
Now it is possible to comment and send some words. Try to do that if you want.

Today I am at my father’s birthday he is now 65 years old. He lives about 160 km south of Västerås. He lives in a big house with 4 apartments where he rent out 2.
We started with a barbeque yesterday with a lot of friends to my dad and stopped about 1 a clock in the night. Here in Sweden when you are 65 years old you become pension.
So now he don’t have to work. He got a lot of presents. Today I am going to a visit at my brothers work in a mine. He is driving a truck with stuff. It is about 800 meters down in the mine. I should be interesting.
Tomorrow i am going by car and caravan further down in the south part of the lake “Vänern”. It´s about 250 km from my fathers place. I visiting my daughter and here soon 3 years old daughter. It should be very nice.

More to com…………

Gruvan

Gruvan


Min bror erbjud mig möjligheten idag att kunna hänga med på hans jobb i gruvan idag för att kunna se vad han gör ( mellan ca 18,00-22,00 ). Självklart hakade jag på. Det var en ”höjdare” att kunna komma ner i gruvan på djupet där han jobbar på ca 6-900 meters djup. Vi for ner i en hiss ner till 800 meter, som hade en hastighet på ca 12 m/sek med arbetsgänget som jag hade hejat på ovan jord. Vi skulle till fika rummet innan vi skulle iväg.
Min bror kör lastbil i gruvan som det har varit tvungna att plocka isär för att få ner den och sedan plocka ihop den i gruvan ( via hissen ). Vilket jobb det måste ha varit.
Det han gör är att han kör shacktmassa fram och tillbaka. Det kan vara gråberg eller malm. Tre skopor från lastaren och det var fullt. Hur många ton kommer jag inte ihåg med det kan vara 30 ton / last. Det här med lastaren, vilken grej att köra en sån, som en radiobil flera ton tung. Ja man styrde lastaren vida radiovågor ( panel ) och flyttade massor fram och tillbaka. Läckert.
Att köra en stor lastbil i gångarna är f…. inte lätt.
Hans sätt att kunna köra i tunnlarna var super. Det var trångt och inte många centimeter mellan sidospeglarna och väggarna. Han sa att det skulle vara typiskt att paja en spegel bara för att jag var med….men det gick OK under de timmarna jag var med i alla fall.
Jag beundrar honom för den snits han hade runt hörnen osv.
Bara det att hitta i alla gångarna är otroligt. Det är ju ”några meter” gångar.

Under kvällen gick lastbilen sönder då tryckt i lastbilen blev för högt. Det var verkstaden som gällde och lagning på gång. Det var en kabel som justerade lufttryckt som gått av.

Jag det var en upplevelse att se gruvan och se hur det funkar under jord. Kolla in några av bilder jag lyckades ta. Om ni kollar på filmen/filmerna så slå av ljudet på din dator för det surrar bedrövligt.

Det var min annorlunda dag

Imorgon bär det iväg vidare med husvagnen

Hej hopp / Tack bror för besöket

söndag, juli 13, 2008

Nu kan man kommentera

Nu har jag gjort inställningar så att man kan kommentera det jag skriver om man vill.

Farsgubben 65 bast

Ja ni. Är på födelsedagsfirande där farsgubben fyller 65 år idag. Det blev champagne frukost med presenter. Jag och brorsan fixade en radiostyrd helikopter som fångade ett visst intresse. Kul. Farsan höll ju på med modelleflyplan när vi var yngre en gång i tiden. Så gissa om att det skulle testas på en gång.
Ja nu är han pensionär med råge och mer konkret på papper.
Farsans kompis har med sig sina två schäfrar som är aktiva nästan hela tiden. De är inte stilla många sekunder. Kasta pinnar/grejer är ngt för dem.
Bror Rickard han mår prima framför TV:en som vanligt. Sedan snackar han nästan hela tiden. Tänk min bror i bil i nästan 2 timmar!!

Ha de därute!