lördag, november 01, 2008

Natten var kall på kyrkogården

Hallowen och 4 minusgrader.

Kallt var det inatt/kväll då jag var ut till kyrkogården och besökte en kompis jag inte varit hos på länge. Det blir ju så att efter ett tag ( då det tråkiga har hänt) släpper man det lite men har lite dåligt samvete då man inte varit vi graven på ett tag.Det var en kall kväll nästan vindstilla och många ljus var tända. Det var ju faktiskt hallowen. Många besökte gravarna.
Jag var där mellan 22.00 o 23.00.Stjärnklart, kan ni tänka er mörkt som bara den, stjärnklart, många ljus på gravarna, tyst och så tittar jag upp på himlen och får se ett underbart stjärnfall. Det var länge sedan som jag såg ett så tydligt stjärnfall. Det var så otroligt fränt. Tyvärr han jag inte fånga den i kameran.
Jag hade kameran med mig och tog en bild på gravstenen där Kari ligger sedan 1997 och efter 2004 även Karis Mamma. Det var så sköönt och tänka tillbaka på allt vi gjorde tillsammans. Vi, Kari och jag hade faktiskt riktigt roligt när vi hittade på olika saker.

Livet måste ju gå vidare.
Men ibland är det tufft. För inte så länge sedan så avled en nära vän som jag arbetat mycket med på mitt jobb. Hon var inte anställd men frivillig i Röda korsets verksamhet. Det var bara några veckor tillbaka. För mig var/blev Britta en bra vän och som värdesatte andra och brydde sig om alla runtikring henne hela tiden. En person som brydde sig om många, även mig. Det är såna vänner man vill ha och kunna lära sig ngt från dem, dem som bryr sig. Självklart tänkte man på henne när jag var på kyrkogården.
TACK Britta för allt.

Ja det var lite innersta tankar. Nu är det dags att göra sig klar inför imorgon.
Livet går ju vidare............................

Vinter här snart

Jajamensam nu gick det en dag till.

Dagen började med att Nicklas och jag bestämde oss för att byta till vinterdäck på bilarna och det gjorde vi. Vi hissade upp dem på Nicklas jobb. Kul när det finns bra utrustning där det underlättar betydligt. Jag passade på att ta lite bilder underifrån för att spara det på datan för att se hur det ser ut.

Det tog tid men vi passade på att tvätta bägge bilarna på en gång. Vilken skillnad det blev.


Dagen fortsatte med att jag bjussade på käk som tack för hjälpen.

Kul dag var det i alla fall.

Närmare kvällen blev det annat att göra.
Tack för hjälpen i alla fall Nicklas

fredag, oktober 31, 2008

Vinter närmar sig. Katten dålig?



Tja Bah.

Japp nu är vintern på gång. denna gång är nog bara ett skrämskott. Bra i och för sig så vi kanske börjar närma oss den fina snön och isen. Fiiint.


Nicklas och jag skall byta till vinterdäck på lördag imorgon så man är förberedd på att snön kommer. Reser ju mycket i jobbet.
Ja man hostar fortfarande i samband med influensan jag fick för ca 3 veckor sedan. Snackade med familjeläkaren och funderade på en spruta mot influensan men jag måste var frisk först för att kunna ta sprutan, suck. Ja ja, Fick höra av en kompis att influensan var på gång????. Vad då på gång, jag har ju haft den redan. Jäklar om jag åker dit på den igen.

Hörde påradion om båtolyckan. Tråkigt att det händer. Sjöräddning och alla andra har alla gånger gjort vad de kunnat göra.

Tomten, Japp nu är "tomten" snart redo för att möta vintern. Fick hjälp av Stig att ta ner Paviljongen för 3 året på raken. Den kan inte stå ute under vintern då den knappt tål väta.

Nästa helg är det dags för en konferens på "ålandsbåten". Konferensen handlar om mångfald.Ska bli intressant att se vad den handlar om.På seminarier blir det nog inte läge för att dansa på kvällen för mycket. Sedan i slutet av november blir det konferens i Malmö som handlar om Kriminalvården och besök på anstalter mm. Den blir nog också intressant.

Mycket blir det ibland.

Kattskrället hemma var dålig förra helgen men bättrade på sig i helgen. Så man är lite vaksam.
Vore tråkigt om det skulle bli allvarligt.
Snackade med Strömsholms djursjukhus förra helgen och de sa avvakta och hör av dig igen om du märker något annat.

Japp nu är det dags att köra ute en sväng på tomten och sedan komma in och titta på papper inför utbildningen på tisdag i Sala ( Frivilligt Socialt Arbete ).

Hej hopp

Micke